بشقاب سالم

سبزیحات

سبزیحات

سبزیجات

این گروه از مواد غذایی در سلامتی و شادابی بدن نقش مهمی دارند . مواد غذایی این گروه شامل سبزي خوردن)جعفريترهشاهینعناءتربچه و…) گوجه فرنگیهویجکرفسپیازاسفناجکدوکلم ومی باشد.

ميزان توصيه شده مصرف روزانه سبزي ها 5-3 واحد مي باشد.

هرواحد از گروه سبزي ها برابر است با:

·         يك ليوان سبزي هاي خام برگ دار ( اسفناج، كاهو ، سبزي خوردن)، يا

·         نصف ليوان سبزي هاي پخته يا خرد شده ، يا

·         نصف ليوان نخود سبزي، لوبيا سبز وهويج خرد شده، يا

·         يك عدد گوجه فرنگي يا هويج يا خيار ، يا پياز يا سيب زميني متوسط

 

سبزي ها حاوي مقادیر زیادي فیبر و مواد مفید دیگري هستند که احتمال بروزبیماري هاي قلبی و عروقی و سرطان را کاهش می دهند . مصرف سبزیجات خام و ضد عفونی شده همراه با غذا در پیشگیري از کم خونی موثر است و باعث سلامت دستگاه گوارش ما می شود .

حتی الامکان سبزی ها را باید بصورت خام مصرف کرد زیرا پختن سبزی بویژه اگر به مدت طولانی باشد موجب از بین رفتن ویتامین های آن می شود. سبزی خوردن، گوجه فرنگی، پیاز ، گل کلم، شلغم ، ترب ، انواع فلفل سبز مثال هایی از سبزی های خام هستند و در صورت در دسترس بودن باید مصرف آنها را همراه با غذا تشویق نمود .

–         دانش آموزان می توانند انواع ساندویچ ها را با سبزی های مختلف بعنوان میان وعده مصرف کنند مثلاً نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر وگوجه فرنگی، نان و پنیر و خیار، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی .

  کودکان سنین مدرسه و دانش آموزان را تشویق کنید که از جوانه گندم و جوانه ماش همراه با سالاد استفاده کنند.جوانه ها را بعنوان تنقلات می توان برای افراد خانواده بویژه کودکان و دانش آموزان استفاده نمود. سبزیجاتی مثل اسفناج بهتر است بدون آب و با حرارت کم پخته شود. لوبیاسبز، نخود فرنگی، هویج، چغندر، کدو حلوایی و کدوی خورشتی باید به صورتی پخته شود که در انتهای طبخ آب افزوده شده کاملاً به خورد آن رفته باشد.

در صورتی که پس از طبخ سبزی ها مقداری از آب آن باقی ماند از آن در طبخ غذاها باید استفاده شود.

پس روزانه در میان وعده ها و وعده هاي غذایی از سبزي هاي تازه و ضدعفونی شده استفاده کنید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *